Arad megye vírusmentes, miközben az országos esetszám ismét nagyot ugrott

Húszan meghaltak, nőtt az intenzíven ápoltak száma is. 450 új esetet regisztráltak.

Hirdetés

Arad megyében kiengedték a kórházból az összes Covid-19-ben megbetegedett embert és közel két hete nem azonosítottak új fertőzést a megyében – jelentette be Iustin Cionca, a megyei tanács elnöke egy sajtótájékoztatón, amelyen részt vettek a területi egészségügyi hatóságok képviselői is.

„Nincs több Covid-19-ben szenvedő ember a megyében. Az óvintézkedéseknek köszönhetően a járvány ellenőrzés alatt van, akkor is, ha Arad megye a határ mentén fekszik, akkor is, ha tranzittérség vagyunk és naponta emberek ezrei haladnak át a határátkelőkön” – mondta a megyei tanács elnöke.

Nem kellett igénybe venni az aradi kiállítási csarnokban berendezett tábori kórházat sem, a megyében az utóbbi hónapban átlagosan három-négy beutalt eset volt naponta.

Arad volt az egyik első romániai megye, ahol tavasszal terjedni kezdett a koronavírus. A járvány kezdete óta Arad megyében 706 bizonyított esetet regisztráltak, 79 ember halála kapcsolható a vírusfertőzéshez. A megyében több mint 16 ezer tesztet végeztek, 1074 egészségügyi dolgozó vett részt a betegség elleni harcban.

Országos szinten ismét terjedőben a járvány

Hirdetés

Az utóbbi 24 óra alatt 450 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak az országban. Ez a szám 124-gyel több, mint egy nappal korábban, pedig nagyjából ugyanannyi tesztet végeztek: szerdán 12 585-öt, csütörtökre pedig 12 524-et.

Az aktív esetek száma 6 696, ami 381-gyel több, mint egy nappal korábban. Huszonnégy óra alatt 20 ember halt meg koronavírushoz köthetően és 15-tel nőtt az intenzív osztályon ápoltak száma is (csütörtökön 237).

A leginkább járványsújtotta térségek Suceava megye, Bukarest és Ilfov megye, illetve Brassó, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Galac és Argeş megye.

Hirdetés