Annyira kezd ráégni az USR-re a drogfogyasztókat büntető törvénymódosítás, hogy a pártelnök most már enyhítést javasol

Nagyon rosszul sült el az egyik képviselőnő partizánakciója.

Hirdetés

Úgy hiányzott a magát laza, fiatalos, nyugatias és übertoleráns pártnak beállítani próbáló Mentsétek meg Romániát Szövetségnek (USR) egyik képviselőnője, Lavinia Cosma kábítószer-forgalmazást és -fogyasztást szigorúbban büntető törvényjavaslata, mint halnak a bicikli: a szimpatizánsok egyre erősödő háborgása miatt már Dan Barna pártelnöknek kellett tűzoltásba fognia.

A botrány miatt közösségi oldalán jelezte: a legkevésbé sem ért egyet a kábítószer-fogyasztás bűncselekménnyé nyilvánításával, sőt úgy gondolja, az semmit sem javít a helyzeten.

Szerinte különbséget kell tenni a kábítószerek forgalmazói és fogyasztói között, ezért az USR egy olyan törvénymódosítással áll majd elő, amely egyértelmű különbséget tesz a kábítószerek terjesztői és fogyasztói között, valamint kiiktatja a kábítószer-fogyasztást a bűncselekmények közül.

Egyben beszél az USR képviselőházi frakcióvezetőjének arcával is, hogy a jövőben hatékonyabb előzetes egyeztetést folytassanak a párt törvényjavaslatairól, hogy elkerüljék az ilyen kínos helyzeteket.

Hirdetés

Lavinia Cosma saját indoklása szerint csak egy joghézagot próbált orvosolni, hogy büntethetővé tegye a biofű forgalmazását, csakhogy ezzel együtt a fogyasztását is bűncselekménnyé minősítették.

Ez annyira kiverte a biztosítékot a párton belül is, hogy még az USR ifjúsági tagozata is elhatárolódott tőle.

Hirdetés