Röhej: saját pártjának ifjúsági tagozata is kiakadt az USR képviselőnője miatt, aki szigoríttatta a drogtörvényt

És ezt meg is üzenték.

Hirdetés

Az egy dolog, hogy az egyszerű, néha egy-egy biofüves spanglira rádörrentő polgárok háborognak, de még a saját pártja ifjúsági tagozata tagjainak agya is ledobta a láncot, miután a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egyik képviselőnője, Lavinia Cosma a drogtörvényt szigorító módosítást terjesztett be a parlamentben, a képviselőház pedig ezt szerdán meg is szavazta.

Az USR csillogó szemű ifjai rövid, de annál keményebb üzenettel reagáltak az ifjúsági szervezet közösségi oldalán:

Mi sem tudtunk róla.

A rövid, „közleményként” meghatározott üzenetet egy sírós emotikon és egy karácsonyfa ábrája követi, ami azt jelzi, hogy csillogó szeműék nem ilyen karácsonyi ajándékot vártak.

A Lavinia Cosma által kezdeményezett módosítás értelmében 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztés róható ki az eddigi 2-től 7-ig terjedő helyett a veszélyes kábítószerek termesztéséért, előállításáért, értékesítéséért, felajánlásáért, szállításáért és birtoklásáért.

A drogok országhatárokon keresztül történő szállítása 5-től 15 évig terjedő börtönbüntetéssel lesz sújtható az eddigi 3-tól 10 évig terjedő helyett.

Keményen büntetik majd azokat, is akik úgy állítják be a pszichoaktív szereket, mintha azok fogyasztása törvényes lenne: ők 2-tól 7 évig terjedő időszakra kerülhetnek rács mögé.

A módosítás a saját fogyasztás céljával tartott pszichoaktív szerek birtoklását is bűncselekménnyé nyilvánítja, és 3 hónaptól 2 évig terjed szabadságvesztést vagy bírságot helyez kilátásba érte.

Eddig ez nem minősült bűncselekménynek.

Hirdetés

Cosmára persze füvet-fát (hehe) rákiabáltak a törvény elfogadása nyomán.

Ő viszont azzal magyarázta az egészet, hogy eddig hézagos volt a törvény, és nem lehetett büntetni a herbált forgalmazó dílereket, de most már igen.

És egyébként is, nem a fogyasztók büntetése nő, hanem a csempészeké.

Nos, mintha a módosításból nem egészen ez jönne át.

De mindazok, akik háborognak, a jövőben most már legfeljebb csak a fogukat szívhatják.

Már legálisan.

Hirdetés