Annyi csempészett cigit foglaltak le a rendőrök Kolozs megyében, hogy abból dohánybolt-láncot lehetne nyitni

Ha ön is a kuncsaftok közé tartozott, ideje más forrás után nézni.

Hirdetés

Ugye szívott már cirill betűs Bond cigarettát? Persze, hogy nem, hiszen ön törvénytisztelő állampolgár. De szinte minden háztartásban van olyan személy, akinek az egyik ismerősének az unokabátyja ismer egy embert a szomszéd faluból, akinek a fia találkozott valakivel, aki már vásárolt csempészett cigit jóval a bolti ár alatt. Nem mindig a legfinomabb cigaretták ezek, de a gazdaságossági szempont is fontos szempont.

A dohánytermékekre kivetett adó ugyanis tényleg baromi magas, az ár 75–80 százalékát is kiteheti. Ha úgy tetszik, amikor vásárol egy doboz cigarettát, 16 szálat az államnak fizet ki, és csak négyet a gyártónak. Nem lehet elítélni hát senki, aki a jóval olcsóbb csempészett cigit választja.

A csempészett cigi neve egyébként onnan jön, hogy az EU-n kívüli országokból csempészik be illegálisan.

Pár ilyen, cigicsempészéssel foglalkozó fazont kapcsoltak most le a rendőrök Kolozs megyében. Egyrészt két férfinál tartottak házkutatást Szamosújváron és Kackón, náluk összesen 76 ezer szál csempészett cigi volt, másrészt két járművet is leállítottak a forgalomban, a két járműből pedig újabb 80 ezer cigi, és mintegy 27 500 lej – feltehetően zárjegy nélküli cigaretták eladásából származó – készpénz került elő.

Hirdetés

A lefoglalt cigimennyiség összesen, húszasával számolva 7800 doboz, azaz 780 karton cigit jelent, ami azért már nem kispályás mennyiség.

Nem lennénk most a delikvensek helyében.

Hirdetés