Kiruccanási kérelmekkel bombázza a börtönigazgatóságot Dragnea: másodjára lehet, hogy összejön

Lassan olyan az egész, mint egy bűnrossz kalaptrükk a cirkuszban: kimegy Dragnea, marad Dragnea?

Hirdetés

Legutóbb mire megírtuk a hírt, hogy kiengedik egy napra a rahovai börtönből Liviu Dragneát, kamunak bizonyult, úgyhogy nem csoda, ha fenntartásokkal kezeljük, hogy állítólag tényleg engedélyezték neki az egynapos vakációt.

A PSD volt elnöke a születésnapját szerette volna szerettei, köztük fiatal barátnője körében tölteni, de nem hagyták neki jóvá, így kénytelen volt a börtönben ünnepelni. Akkor az történt, hogy az autószerelő-műhelybeli főnöke jóváhagyta, a börtön igazgatósága viszont elutasította az egynapos eltávozásról szóló kérvényét. Dragnea ismét benyújtott egy kérvényt, a főnök ismét jóváhagyta, viszont ezúttal a börtön illetékes bizottsága is engedélyezte a kiruccanást. Hogy mivel sikerült meggyőzni őket, arról nem szólnak a hírek, viszont az tény, hogy a börtön vezetősége most is megakadályozhatja a remélt szabadulást. Ha mégsem,  akkor várhatóan jövő hét elején, hétfőn, kedden vagy szerdán távozhat.

A büntetés-végrehajtási rendszerben szokatlan, hogy egy elítéltet alig pár hónapnyi börtön után kiengedik egy napra. Általában a jó magaviseletet az első pár hónap során azzal jutalmazzák, hogy a fegyenc több csomagot kaphat vagy többször látogathatják meg. A szabályok szerint akár négy hónap után is lehetséges egy nap szabadságot elrendelni, de a gyakorlatban legfeljebb egy év után szokták engedélyezni.

Hirdetés