Államtitkár ennyit még nem bakizott, mint a múlt héten kirúgott Andreea Moldovan

Az, hogy véletlenül félezer orvos telefonszámával együtt tett közzé minisztériumi rendeletet még hagyján. Az irodai levelezési nyilvántartásában talált anomália viszont nem csak egy ártalmatlan baki lehet.

Hirdetés

Napok teltek el azóta, hogy kirúgták az egészségügyi minisztert és államtitkárát, de azóta is folyamatban van a „kárelhárítás”, közben pedig egyre több jel árulkodik totális inkompetenciáról és felelőtlenségről. Most éppen az derült ki, hogy Andreea Moldovan államtitkár április 15-én véletlenül több száz orvos telefonszámát tette közzé a Hivatalos Közlönyben,

amire Florin Cîțu miniszterelnök is csak annyit bírt reagálni, hogy „őrület”.

Bár az orvosok telefonszámai többnyire elérhetőek az interneten, komoly baklövésnek számít, hogy az adatvédelmi szabályokra fittyet hányva, listába szedve tegye közzé ezeket a szakminisztérium. Cîțu azt mondta, hogy ebben az ügyben is belső eljárást folytatnak le, ellenőrzik az összes dokumentumot, amelyeket az elmúlt négy hónapban bocsátott ki a minisztérium.

Egy másik problémát is észleltek Andreea Moldovan kabinetjénél: a kimenő és a bejövő levelek nyilvántartásában két bejegyzés is található ugyanazzal az iktatószámmal. Ez azért érdekes, mert a bejegyzés arról tanúskodik, hogy április 12-én felmerült,

egy munkacsoportot alakítanának a koronavírusban elhunyt személyek számának vezetése kapcsán.

Mint tudjuk, Vlad Voiculescu volt miniszter szerint az egészségügy és a belügy nyilvántartásában más-más számok szerepelnek, és tisztázni kell, melyik felel meg a valóságnak. Cîțu pénteken felszólította, hogy mutasson be egy jelentést az összes általa felvetett probléma bizonyítékaival.

Csak találgatni lehet, hogy miért jelent meg a levelezések nyilvántartásában a bejegyzés a munkacsoport megalakításáról, de feltűnő, hogy más kézírással jegyezték be, egy korábban már használt iktatószámmal.

Hirdetés