Alighogy létrejött a torzszülött koalíció, a fejeseknek máris leesett a jutalomfalat

Kivéve Kelemen Hunort, ő eddig nem kapott semmit…

Hirdetés

A nagy gépezet, a PNL–PSD–RMDSZ torszülött koalíció máris működésbe lendült, pedig a parlament még meg se szavazta az összetételét. Azt már szombaton sejteni lehetett, hogy Florin Cîțu azért állt félre a tárgyalások útjából, mert kapott valami jó kis pozíciót a háttérben. Ez keddem be is igazolódott, miután az újdonsült szövetségesek többségük tudatában máris intéztek egy-egy zsíros pozíciót a két nagyobbik párt elnökének.

Marcel Ciolacu PSD-elnök lett a képviselőház elnöke – ezt a funkciót korábban az azóta a PNL-ből is kitessékelt Ludovic Orban töltötte be, de ő lemondott, miután elvesztette a PNL elnöki tisztségét.

Florin Cîțu a szenátus elnöki székét kapta meg, hogy ott pihenhesse ki a miniszterelnökség elvesztésének fáradalmait. Ehhez persze először ki kellett penderíteni az említett székből az aktuális elnököt, de mivel az illető Anca Dragu, az USR szenátora volt, az új cimborák ezt örömest megtették.

Anca Dragu máris jelezte, hogy az alkotmánybírósághoz fordul.

Vagyis megint csak azért ment hónapokig a cirkusz, hogy a fejesek megosztozzanak a funkciókon. Úgy néz ki, lassan mindenkinek leesik a jutalomfalat. Kelemen Hunor meg sajnálhatja, hogy a parlamentnek csak két háza van…

Hirdetés