Akkora válság van, hogy már a postakocsit is postások rabolják ki

Szegény postakocsik mennyit szenvedtek a vadnyugati filmekben! Ma sem könnyű a sorsuk.

Hirdetés

A filmfalók jól tudják, hogy a westernek egyik elengedhetetlen kelléke a postakocsi, amin az utasok indiánok és útonállók támadásaival dacolva rótták a poros mérföldeket. Ezek a vadnyugati filmek jórészt a 19. század végén játszódnak, de úgy látszik, szegény postakocsik még ma, a való világban sincsenek biztonságban, mert hát akkoriban is nehéz volt a sors, és – egyezzünk meg – most sem könnyű.

Olyan forgatókönyvre nem emlékszünk amúgy, amikor egy postás rabolta ki a pénzt (is) szállító szolgálati járművet, ma viszont az élet hozott egy ilyet is. Ilfov megyében járunk, ahol a Román Posta egyik járművének a sofőrje azzal hívta fel a rendőrséget, hogy eltűnt az autóból egy zsák pénz, benne több mint 278 ezer lejjel – ez egy chiajnai postahivatal előtti állomásozáskor derült ki.

Ha már filmes hasonlatoknál tartunk, Poirot szimatjára sem volt szükség ahhoz, hogy kiderüljön, ki tüntette el a szállítmányt: a sofőr kollégája, egy 30 éves postás, akit most a rendőrség nagy erőkkel keres a környéken. Forgatókönyvírók: érdemes hegyezni a ceruzát!

Hirdetés