Akciófilmes profizmussal nyúlták le az egyik váradi multimilliomos széfjét

Igaz, a tolvajoknak rögtönözniük is kellett akció közben: egy talált rollerrel tolták ki a szigorúan őrzött épületből a 400 ezer eurót tartalmazó páncélszekrényt.

Hirdetés

Több szempontból is figyelemre méltó rablás történt néhány hónappal ezelőtt a Bihar megyei Újpalotán, és mindez nem derült volna ki, ha a múlt hét végén a rendőrök nem fogják el a feltételezett elkövetőket.

Önmagában a sértett személye is érdekes: Sergiu Turcu váradi üzletember a 38-40 millió eurós vagyonával

szerepel Románia leggazdagabb embereit számon tartó Forbes-listán is.

Nyílászárókkal foglalkozó, alaposan körbekerített újpalotai gyárépületét szigorúan őrzik: bemenni csak belépőkártyával lehet, a kapuknál biztonsági őrök állnak, a helyet térfigyelő kamerák figyelik, emellett riasztórendszerrel is fel van szerelve az épület.

Ehhez képest néhány tolvajnak nem jelentett túl nagy kihívást behatolni az épületbe és ellopni a vállalkozó szekrénynek álcázott széfjét, benne 400 ezer eurónak megfelelő értékkel (lej, valuta, aranyrudak és egy 10 ezer eurós luxusóra).

Sajtóinformációk szerint az álarcot és kesztyűt viselő elkövetők legalább öten voltak,

és tudták, hogy mit keresnek.

Hirdetés

Egyedül a páncélszekrény mérete okozhatott nekik meglepetéseket, aminek kiviteléhez rögtönözniük kellett. Végül az épületben talált rolleren tolták ki az épület elé, ahol két autó és egy haszongépjármű várt rájuk.

A nyomozásról semmit nem lehetett tudni mindaddig, míg el nem fogtak három gyanúsítottat: két váradi és egy temesvári férfit. Mindhárman korábban már elítélt, profi bűnözők, egyben obskúrus vállalkozások tulajdonosai is. Határozottan tagadják, hogy bármi közük lenne a rabláshoz. Az ügyészek szerint mindannyian ugyanannak a bűnbandának a tagjai, akik az évek során több megyében is lecsaptak.

Egy negyedik gyanúsítottja is van az ügynek: egy nemzetközi emberkereskedelemért és kerítésért elítélt, Olaszországban elfogott férfi, aki a rácsok mögül segíthette az elkövetőket. A sajtóbeszámolók alapján a vád elég gyenge lábakon áll, a nyomozóhatóságok viszont semmilyen részletet nem árulhattak el.

Hirdetés