Akad olyan polgármester, aki úgy gyűjti a bűnvádi dossziékat, mint más a bélyegeket

És képtelen leállni. Két hónapon belül kétszer is meglátogatták a maszkosok. Nem kis teljesítmény, egyezzünk meg.

Hirdetés

Mărășești polgármestere, Valerică Chitic bizonyára nagyon szeret a rendőrségre járni, vagy legalábbis megszokhatta az utóbbi időben, mert annyi bűnvádi eljárás indult ellene különféle ügyekben, hogy egyre nehezebb számon tartani.

Csütörtökön például azért vitték be a maszkosok az elöljárót, mert azzal  vádolták meg, hogy lopta az áramot a városi sportcsarnokból – átvezette a szomszédos garázsba, hogy fel tudja tölteni az elektromos autóját –, de közben korrupcióval is megvádolták. A rendőrség szerint juhokat kért egy pásztortól cserében azért, hogy használhassa az önkormányzati tulajdonban lévő legelőt.

Ez nem minden: június 22-én a maszkosok ismét karon fogták a polgármestert, akkor sikkasztás, hivatali visszaélés, valamint hivatali visszaélésre való felbujtás, és bűnszervezet létrehozása miatt indult ellene bűnvádi eljárás. Azt is el kell majd magyaráznia a bíróságon, hogy vajon miért a polgármesteri hivatal pénzéből újíttatta fel a saját vendéglőjét, és ezt a munkát miért a hivatal alkalmazottaival végeztette el.

És itt sincs vége: Valerică Chitic 2019-ben érdekellentét miatt másfél év felfüggesztett börtönbüntetést is kapott. Kíváncsian várjuk, mivel folytatja még a sorozatot.

Hirdetés