A védőoltás az egyetlen fegyverünk a vírus ellen – üzeni a lakosságnak az orvosi kamara

Míg a lakosság kétkedve figyeli a vakcinával kapcsolatos infókat, a tudóstársadalom a lehető legjobb hírnek tartja az első védőoltás jóváhagyását.

Hirdetés

A koronavírus elleni oltáskampánnyal kapcsolatos felmérések hajmeresztő eredményei már megmutatták, mennyire megosztja a téma a lakosságot, így a Romániai Orvosi Kamara (CMR) is úgy érezte, meg kell szólalnia az ügyben.

A Daniel Coriu elnök által aláírt közlemény egyértelműen fogalmaz: meg kell érteni, hogy a járvány elleni küzdelem végétől nagyon távol állunk még, s jelen pillanatban a lehető legjobb megoldás az, ha beadatjuk a koronavírus elleni vakcinát.

Az orvosi kamara szerint a Pfizer és a BioNTech vállalatok által kifejlesztett védőoltás jóváhagyása a legjobb dolog, ami történhetett idén, ezt a hírt várta a teljes tudóstársadalom, és persze az egészségügyi alkalmazottak és a lakosság is.

Gindrovel Dumitra, az orvosi kamara főtitkára is úgy értékeli, a vakcinánál jobb, hatékonyabb fegyverrel nem rendelkezünk jelenleg, és arra kérte az orvosokat, erről tájékoztassák a lakosságot is.

Hirdetés