A temesvári sztárorvos már attól tart, hogy Olaszország sorsára jutunk koronaügyben

Mert egyre többen fütyülnek a járványügyi szabályokra, a számok meg csak emelkednek.

Hirdetés

Emlékeznek még doktor Virgil Mustára, a temesvári Victor Babeș járványügyi kórház részlegének vezetőjére, aki azzal hívta fel magára a figyelmet többször is, hogy nagyon jól ráérzett az újfajta koronavírussal megfertőzött betegek kezelésére (erről itt és itt is olvashat)?

Nos aggódik.

Doktor Musta (nem a padlótisztító szer) egy temesvári portálnak elmondta: a járvány elején, amikor – elsősorban a kijárási tilalomnak köszönhetően – nagyon szépen ellenálltunk a vírusnak, büszke volt a polgártársaira, amiért ennyire felelősek, és óvatosak, ám az utóbbi időben egyre kevesebben felelősek, ez látszik is a számokon.

Mint mondta, az ő kórházában a Covid-19-ben szenvedőknek fenntartott helyek már beteltek, mint ahogy az intenzív osztály is dugig van, már a többi kórházba kell irányítani a koronásokat, de ha így haladunk, hamarosan azokban sem lesz hely.

Hirdetés

Doktor Musta konkrétan attól tart, hogy Olaszország sorsára jutunk, ahol egy adott ponton annyira elszabadult a vírus, hogy az egészségügy csaknem összeroppant a teher alatt. Mindez szerinte azért van, mert a mindenféle – egyébként baromi káros – összeesküvés-elméleteknek köszönhetően az emberek egy része már rég nem tartja be az alapvető járványügyi szabályokat, inkább áltatják magukat azzal, hogy vírus nincs is, csak mert megunták az egészet.

Doktor Musta ismét elmondta, hogy az ország két részre szakadt: egy felelős Romániára, amelyben az emberek áldozatokat hoznak és szenvednek, hogy a vírus terjedését meg tudjuk akadályozni, és egy másikra, amelyben az emberek felelőtlenül szórakoznak, és elrontanak mindent.

Hirdetés