Temesváron egy pirulával eredményesebben gyógyítják a Covid-19-et, mint az országban bárhol, bármivel

Tudta, hogy Romániában jelenleg legalább háromféle kezelés van koronára?

Hirdetés

A temesvári Victor Babeş Járványkórház a leghatékonyabb az országban a Covid-19 betegség kezelésében: náluk már 43 páciens lábalt ki a koronavírus-fertőzésből, miközben Bukarestben eddig csak 11, Craiován 3, Constanţán 2, Iaşi-ban pedig 1 korábbi beteget nyilvánítottak gyógyultnak.

Erre doktor Virgil Musta, a temesvári kórház orvosa odanyilatkozta az egyik helyi portálnak, hogy ez egyrészt azért van, mert hozzájuk elsősorban fiatal, jó formában lévő betegeket szállítottak, akik eleve jól reagálnak a kezelésre, másrészt ők másfajta kezelést alkalmaznak, mint az ország többi kórháza.

Doktor Musta mondatának első felére a közvélemény már most nem emlékszik, a másodikból viszont valószínűleg botrány lesz. Doktor Musta (nem a padlófényező-szer) elmagyarázta, hogy az ő kezelésük egy darab tabletta rendszeres szedéséből áll. A tabletta kétféle antivirális szert tartalmaz, és a koronás betegek olyan jól reagálnak a készítményre, hogy gyakorlatilag 3–4 nap alatt helyreszedik magukat.

A koronavírusra jelenleg ugyanis nincs még elfogadott kezelés, többfajta módszerrel kísérleteznek párhuzamosan, a temesváriak ezt a tablettás módszert választották, mert meggyőzték őket az eddigi eredmények.

Hirdetés

Amúgy közben a Digi 24-nek adott interjúban Victor Costache egészségügy-miniszter is elmondta, hogy tényleg több verziót próbálgatnak, Bukarestben például kétféle kezelést. A tapasztalatokat a szakemberek megosztják egymással, szóval majd a legeredményesebb kezelést terjesztik ki országos szintre.

Kísérleti nyulak lettünk.

Hirdetés