A szocdem fejesek a belső gyűlésükön hülyézték egymást, a karanténtörvényt pedig tovább blokkolják

Ez azt jelenti, hogy a koronások még mindig szabadon terjeszthetik a vírust.

Hirdetés

Marcel Ciolacu, a PSD ideiglenes elnöke – tudják, aki lopja a magyarokkal Erdélyt – hétfőn kijelentette hogy márpedig ők addig blokkolják a szenátusban – ahol többséggel bírnak – a karanténkötelezettséget és a kórházi kezelés kötelezettségét visszaállító törvényt, amíg a miniszterelnök és az egészségügyi miniszter nem megy oda, és nem magyarázza el nekik a dolgot.

Hogy mit kell azon magyarázni, miért rossz, ha igazolt és fertőzőképes koronások mászkálnak szabadon, miután az alkotmánybíróság a karanténkötelezettségről szóló miniszteri rendeletet alkotmányellenesnek minősítette, és ezáltal felfüggesztette pusztán jogi szempontok szerint, az nem világos.

Ciolacu valószínűleg csak a társadalom koronatagadó részének akar imponálni ezzel, hátha nő egy kicsit a PSD népszerűsége, azzal viszont megint nem számolnak az urak, hogy egy világjárványban nem éppen a politikai versengés a legfontosabb.

Az alkotmánybírósági döntés óta már tíz nap telt el, azóta áll fenn a joghézag, aminek következtében naponta több száz koronás hagyja el a kórházakat, a karanténkötelezettségnek meg már tízezrek mondtak búcsút.

Ciolacu Iohannist is kritizáltía, amiért az ellenzéki pártokat sosem hívja megbeszélésre az ilyen ügyekben.

A kormány erre gyorsan kiadott egy közleményt, miszerint ők minden alkalommal megjelentek a parlamentben, amikor hívták őket, és egyébként is a PSD a hülye, nem ők.

Hirdetés

Ennek is baromi sok értelme volt, köszi.

Közben a PSD országos végrehajtó bizottságának (CEX) hétfői ülésén a PSD Vaslui megyei elnöke, Dumitru Buzatu azt mondta a szájával, hogy a koronavírus nem létezik, majd elfelejtette kikapcsolni a mikrofonját a felszólalás végén, és úgy hülyézte le a teljes PSD-vezérkart félszájjal, hogy mindenki hallotta.

Ezek után a korona csak egy kávét kér.

Hirdetés