A szemünk előtt zajlik a román Csillagok háborúja, mi meg csak pislogunk, mint Baby Yoda

A Năstase duó bemutatja: A sértődésnek két arca van. Persze, mindkettő akkora, hogy etakarják a téli napot.

Hirdetés

Az egyik a patetikusan sértődött, önmaga paródiájának is beillő színpadi maszk, amelyet Adrian Năstase volt miniszterelnök öltött magára, miután Klaus Iohannis regnáló államelnök megvonta tőle és az összes olyan kitüntetettől a Románia Csillaga érdemrendet, akiket büntetőperben jogerősen elítéltek.

A korrupció miatt kétszer is lecsukott Năstase úriemberekhez illő szerénységgel (ezalatt alpári gőgöt értek) a kommunisták mármarosszigeti börtönében haláláig raboskodó Iuliu Maniuhoz hasonlította magát, amikor felvetette, hogy a kommunisták talán visszavonták-e Maniu korábbi kitüntetéseit, miután elítélték.

A blogján még olyasmiket is írt, hogy a 17 évvel ezelőtti kitüntetését bizonyos érdemeiért kapta, amelyek semmiféle kapcsolatban sem állnak a szerinte igazságtalan ítéletekkel, amelyek hátterében szerinte nagy ellenfele, Traian Băsescu mozgatta a szálakat.

Azt is sérelmezte, sőt megalázónak nevezte, hogy így egy lapon említik Tőkés Lászlóval, akitől korábban szintén megvonták a kitüntetést.

Ezzel szemben a Năstase duó másik tagja, a vaskos nyilatkozatairól ismert Ilie Năstase volt teniszező hozta a formáját, és a GSP LIVE szándékosan provokatív megkeresésére első körben narcisztikus lazasággal feltette a fitymáló kérdést: „Ki az a Klaus Iohannis?”

Majd kiderült, nagyon is jól tudja, ki az, hiszen 2016-ban tőle vette át a Románia Csillaga kitüntetést, amelyet most korábbi, ittas vezetésért és balesetokozásért kapott börtönbüntetése miatt elveszíthet. Ami viszont csak spekuláció, hiszen nem töltötte le a börtönbüntetést, így valószínűleg mégsem fosztják meg a legmagasabb román állami kitüntetéstől, de azért foghegyről odavetette, hogy szívesen visszaviszi akár személyesen is a Cotroceni-palotába azt a tetves csillagot, és a szájtáti Iohannis kezébe nyomja, ha ettől lesz boldog az istenadta.

Hirdetés

Különben málészájúnak nevezte az újraválasztott elnököt, aki visszajött Amerikából egy sapival, ahelyett, hogy kilobbizta volna a románok amerikai vízumát.

A legviccesebb rész a nyilatkozatban váratlan módon mégis a szintén borissza hírében álló Traian Băsescu exállamfőt találta kupán egy jókora bunkósbottal. Ilie Năstase rávilágított ugyanis, hogy ő csak egy kis piálgatásért került szembe az igazságszolgáltatással, bezzeg Băsescu rendszeresen betintázva ült a volánhoz, csak ő egy rendőrautó és a kormányőrség gépkocsija között furikázott.

Csak nézünk, mint a moziban.

Hirdetés