A Székelyföldön nem csupán a hatóságok razziáznak, hanem a medvék is

Hatszor is riasztották az illetékeseket medvék miatt.

Hirdetés

Valóságos medverajzás volt a hétvégén a Székelyföldön: a hatóságok szerint 48 órán belül hatszor is riasztották a csendőrséget, miután a nagyvadak lakott területre merészkedtek.

A csíkszentimrei Büdösfürdőből és Tusnádfürdőről három riasztás is befutott, de mire a csendőrség medvétlenítő egysége befutott, az állatok már eltűntek.

A csendőrök azért elővigyázatosságból még a helyszínen maradtak, de ezek után a medvék már jobbnak látták nem visszatérni.

A negyedik hívás is Tusnádfürdőről érkezett, és ekkor már meg is találták a medvét: a csendőrökből és egy rendőrből álló egység visszakergette az állatot az erdőbe.

Csíkszentléleken is medvéhez hívták a csendőröket, de az egység kiérkezésére már ez is elhagyta a települést.

Hirdetés

A legfrissebb hívást hétfőn reggel kapták a hatóságok: Marosfőn egy ház udvarára tört be egy medve. Az állatot egy csendőr és egy rendőr közös erővel kergette vissza az erdőbe.

Az utóbbi időben egyre többször riasztják medvéhez a rendfenntartó erőket.

Tusnádfürdő önkormányzata már annyira elkeseredett a medvehelyzet miatt, hogy múlt héten az államfő, a miniszterelnök és a parlament segítségét kérték az oda látogató turisták életét veszélyeztető nagyvadak jelentette probléma megoldására.

A helyzet odáig fajult, hogy a medvék már napközben is bejárnak a városba, veszélyeztetik az emberek életét, és jelentős anyagi kárt okoznak.

Hirdetés