A székelyföldieknek idén is Vásárhelyre vagy Bukarestbe kell utazniuk, ha repülőre akarnak ülni

Eddig úgy volt, hogy a brassói nemzetközi légikikötő novemberben megnyílik, de hát ebből az év végéig már semmi nem lesz. Ki is derült, hogy miért.

Hirdetés

Az egyik legjobb hír idén az volt – és nem csak székelyföldi szemszögből –, hogy november elsején megnyílik Brassó–Vidombák Nemzetközi Repülőtér, s februárban már azt is tudni lehetett, hogy első évben öt célpont lesz elérhető a brassói légikikötőből.

De hát az igazi meglepetés az lett volna, ha ezt a határidőt tartani lehet, de mivel a térképnek ezen a részén ez nem igazán szokás, ezúttal sem jött össze.

Alexandru Anghel, a repülőtér igazgatója azt mondja, a terminál már április 25-én elkészült, idén a hátralévő munkálatok is befejeződnek, a repülőtér beüzemeléséért felelős osztály pedig folyamatosan egyeztet több légitársasággal, ez viszont még nem jelenti azt, hogy novembertől elkezdődik a röpködés.

Az igazgató úgy saccol, legalább hat hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy a leszerződött járatokat népszerűsítsék, de ugyanennyi időre lesz szükség a jegyértékesítés miatt is.

Szóval továbbra sem tudjuk, hogy mikor száll majd fel az első repülő Brassóból, a repülőtér illetékesei viszont már azt is megsaccolták, hogy első évben nagyjából 300 ezres utasforgalomra kell számítani.

Hirdetés