Képek: Manases Sándor

A Sepsi OSK büszke lehet az új stadionjára, az abban született első hivatalos eredményre azonban nem annyira (GALÉRIA)

A koronavírus, az időjárás és a FC Voluntari összeesküdött a Sepsi OSK ellen, közösen rontva el a szentgyörgyi csapat új stadionjának első mérkőzését.

Hirdetés

A több mint 20 millió eurós magyar állami támogatásból épült, 8230 férőhelyes arénával Sepsiszentgyörgy mindössze a második erdélyi város Kolozsvár után, amelynek az UEFA standardjainak megfelelő (négyes kategóriájú), modern stadionja van.

Amelyben szombat délután végre meccset is játszottak, miután az előző hétre tervezett ünnepélyes megnyitót és a felvidéki Dunaszerdahely elleni gálamérkőzést elsöpörte az egyre durvuló járványhelyzet.

Emiatt most is csupán a helyek 30 százalékára engedtek be nézőket, de a fedett lelátók miatt a 2400 jegy mind el is kelt.

Pedig az időjárás sem igazán volt focibarát, de a hideg, apró szemű esőtől így csak a játékosok szenvedtek, a nézők nem.

Hirdetés

Nekik inkább kedvenceik játékát nézni volt szenvedés, mert a bajnokságban már 11 mérkőzés óta nyeretlen Sepsi OSK-n egyelőre az edzőváltás sem segített: Cristiano Bergodi első székelyföldi meccsén 2-1-e kikapott korábbi csapatától, a FC Voluntari-tól.

A rengeteg helyzet mellett a Sepsi holland támadója, Kevin Luckassen még egy 11-est is kihagyott (vagy a nagy napot kifogó Mihai Popa kapus védett), mindenesetre a meccs után keveseknek csúszott igazán jól az új stadion első napján bemutatott Sepsi OSK sör vagy bor.

Hirdetés