A romániai kórházakban megfertőzött, megégett beteg életét Brüsszelben sem tudták megmenteni

A külföldi kezelés sem segített a szerencsétlen férfin, akit itthon kórházból kórházba szállítottak, és kiderült, hogy a sebeit sem látták el szakszerűen.

Hirdetés

Elhunyt egy brüsszeli kórházban az 52 éves konstancai férfi, akit súlyos égési sérülésekkel szállítottak külföldre, miután Romániában az orvosok nem tudtak mit kezdeni vele, sőt, több fertőzést is összeszedett és kiderült, hogy a sebeit sem látták el szakszerűen.

Arról mi is beszámoltunk, hogy a férfi áramütés miatt szenvedett súlyos sérüléseket, de a helyi kórházból Iași-ba szállították, ahol egy hetet kellett várnia, hogy végre külföldre szállítsák. A repülőgép azonban meghibásodott, ezért Brüsszel helyett Bukarestbe szállították, így aztán a szerencsétlen páciens három kórházat is megjárt, míg végül január 29-én Belgiumba szállították.

Ennek az lett az eredménye, hogy a férfi négy baktériumot és egy gombát is összeszedett a csodálatos romániai kórházakban, ráadásul a román származású brüsszeli orvosa azt nyilatkozta, hogy a sebei nem voltak szakszerűen megtisztítva, a kötéseket pedig rárakták közvetlenül a sebekre.

Erre a honi egészségügyi minisztérium mit lépett? Természetesen létrehoztak egy bizottságot, hogy kivizsgálják az ügyet a három romániai kórházban.

Hirdetés