A progresszív törpepártelnök elegánsan fát vág, mert izé, nehéz tél jön (VIDEÓval)

Közben George Simion AUR-elnökkel bakalódik. Ami a nívót illeti, zsák a foltját ismét meglelte.

Hirdetés

Persze, az embernek nincsenek túl nagy elvárásai, amikor a hazai politikusok imázsbombái kerülnek a szeme elé. Időnként azért mégis sikerül jól meglepődnie.

Itt van például ez a Dacian Cioloș nevű politikus, aki volt már vátrás, techno-miniszterelnök, szép új világot ígérő USR–PLUS-elnök, újabban pedig európai parlamenti képviselő, illetve a REPER nevű haladó törpepárt elnöke.

Nos, ez az úriember valamiért jó ötletnek gondolta, hogy készít(tet?) magáról egy videót, amint épp fát vág. A videónak azt az elképesztően kreatív címet adta, hogy: Tűzifák.

Az első jelenetben Cioloș úr egy még zöldellő hegyoldalon áll, előtte tönk, felhasogatott rönkök. A brüsszelita politikus kezében irdatlan nagy fejsze. Megszólal a hétvégi muzsika és Cioloș úr lesújt, aztán megint, vágja a fát hűvös halomba, közben azért a kamera felé is sandítgat. Aztán lassított felvétel következik, mint valami nyolcvanas évekbeli akciófilmben: lassan odaüt a politikus, lassan lecsap a fejsze, lassan hasad a fa.

Az alkotás második jelenetében vígan ropog a tűz a kályhában, nyilván a korábban felvágott hasábok lángolnak.

Nem igazán értjük, mit akart üzenni a videóval Cioloș úr. Hogy neki (ott Brüsszelben) elfogyott a gáza, és hazajött fával fűteni? Hogy válasszatok már meg újra valaminek itt Romániában, sze nézzétek, milyen jó kondiban vagyok?

Hirdetés

Sajnos a videóhoz rendelt bejegyzés sem vet fényt a rejtélyre, sőt! Ugyanis a posztban az AUR elnökével, George Simionnal bakalódik a törpepártelnök. (Ugye, egy bizonyos szint fölött nem megyünk egy bizonyos szint alá, ó dehogy!) Mivel az AUR-elnök szombaton kora reggel kitett egy 2021-es cikket, amelyben Cioloș úr ezt nyilatkozta: George Simion veszélyt jelent Romániára. És ezzel kapcsolatban Simion úr megjegyzi, hogy Cioloș úr szájából ez számára megtisztelő.

Na, erre a Simion-bejegyzésre készült a fent leírt bizarr videó. Amelyhez Cioloș úr azt a megjegyzést fűzi, hogy Simion úr úgy ébredt szombat reggel, hogy rá, mármint Cioloș úrra gondolt. Bezzeg ő, mármint Cioloș úr úgy ébredt, hogy fahasábokra gondolt. És később vinetát (más néven padlizsánt) fog sütni. És még odabiggyeszti a végére: nehéz tél közeleg.

Esetleg jelentkezzen, aki érti, miért történt mindez. Addig is gratulálunk Cioloș úrnak a produkció kapcsán: ennél nagyobb imázsmarhaságot rég nem láttunk.

Ja, és köszönjük, hogy szólt, nehéz tél következik, nélküle biztos nem jöttünk volna rá. Ami őt nyilván nem érinti, tekintettel a zsíros európai parlamenti fizetésére.

Hirdetés