A profi szélhámosok a koronavírus-járvány idején sem pihennek

Több városban, köztük Kolozsváron is házkutatásokat tartott a rendőrség, olyan személyeknél, akik hamis tesztekkel próbáltak kereskedni.

Hirdetés

Mivel lehet átverni egy világjárvány idején a hiszékeny, de pénzes embereket? Néhány szélhámosnak nem okozott túl nagy fejtörést a kérdés, megtalálták a piaci rést, és elkezdtek hamis tesztekkel kereskedni. A nyomozók tíz házkutatást tartottak Bukarestben, illetve Kolozs, Galac és Konstanca megyék területén, ahol összesen 9 360 darab hamis tesztet foglaltak le.

A tesztek csomagolásán ViavaDiag Covid 19 Rapid Test felirat volt olvasható, ezeket online kínálták eladásra azt állítva, hogy 15 percen belül kimutatják azt, ha valaki koronavírus-fertőzött. Csakhogy ez nem igaz, a szerek nem alkalmasak a koronavírus kimutatására, ami egyébként a termék prospektusában is olvasható.

Jelenleg is elérhetőek olyan honlapok, amelyeken 55 lejért koronavírus-tesztként kínálnak eladásra ViavaDiag feliratú termékeket,viszont a leírásban az áll, hogy csak jogi személyeknek árusítják ezeket.

Az ügyészek csalásért indítottak eljárást, egyelőre ismeretlen személy ellen.

Hirdetés