A nép ügyvédje szerint nincs az rendben, hogy civil ruhás rendőrök kérjék számon a maszkviselést

Azt várja a belügyminisztertől, mutassa be a jogszabályt, amire hivatkozik az ügyben.

Hirdetés

A nép ügyvédje, Renate Weber odaszólt a belügyminiszternek, Marcel Velának, mutatná már meg azt a jogszabályt, ami felhatalmazza arra, hogy civil ruhás rendőröket küldjön a nép nyakára.

Amint arról mi is beszámoltunk, mivel az emberek egyenruhások közelében feltűnően szabálykövetők lesznek, az illetékesek úgy döntöttek, az állomány mintegy 20 százaléka ezentúl civil ruhában fogja ellenőrizni, mennyire tartják be az emberek a járványszabályokat, és meg is bírságolják a szabályszegőket.

Csakhogy Weber szerint a szabályzat kötelezi a rendőröket a munkaidő alatti egyenruha viselésre. Ha mégis civilben járnak el, előtte be kell mutatkozniuk, és az igazolványukat is be kell mutatniuk.

A nép ügyvédje – aki hivatalból jár el ebben az ügyben a sajtóban megjelent hírek alapján – részéről ez persze valószínűleg csak egy fölösleges kör lesz, az alkotmánybíróság ugyanis korábban kétszer is helyt adott az ilyen eljárásoknak – igaz, azokban az esetekben csak a rejtekhelyről és jelzés nélküli autókból történő sebességmérésről volt csak szó.

Persze a törvény betűje, az a törvény betűje, szóval ha Vela nem találja azt a betűt, amit most Weber kér, akkor még változhat a helyzet.

Hirdetés