A nap hírei: vegyi anyagok hatása a közlekedésre, a fél ország a sípályákon tülekedik

A hosszú hétvége történései: részeg gyalogos, drogos autóvezető, sízni vágyó emberek áradata a hegyekben.

Hirdetés

A nap közveszélyes közlekedői: ittas gyalogost gázolt a bedrogozott autóvezető

Részeg sofőrökkel régóta tele vannak a rendőrségi statisztikák, az a baj, hogy pár éve a kábszeresek is kezdenek masszívan megjelenni a baleseti híradásokban. Désen olyan baleset történt, amire azt lehetne mondani, hogy rajzfilmbe illő, ha nem lenne ijesztő, mert bárhol, bármikor megtörténhetne, ártatlan áldozatokat követelve.

A lazítós hétvégi estéken amúgy is megnő az esélye, hogy ittas emberekkel történik valami a közúti közlekedésben, most azonban egy baleset minden szereplője sáros volt. A dési eset még pénteken történt, a rendőrség vasárnap adott róla tájékoztatást. Az történt, hogy egy 19 éves srác ittasan igyekezett valahová Désen, és amikor megpróbált egyébként szabályosan, a gyalogátjárón átkelni az úttesten, elgázolta egy autó. A rendőrségi vizsgálat során nem csak az derült ki, hogy a gyalogos megivott ezt-azt, de az is, hogy az autóvezető nő kábítószert fogyasztott, a drogteszt egyértelműen kimutatta.

Hosszú hétvége: káosz és tülekedés a sípályákon

Tél van, de hó nincs. Európa-szerte azzal küszködnek a síközpontok, hogy igen kevés a hó, és igen sok a lecsúszásra vágyó ember a sípályákon. Nincs ez másként Romániában sem, ahol a január 24-i hivatalos munkaszüneti nap köré kialakult hosszú hétvégi (a hétfő is szabad, plusz a szombat, vasárnap) minivakáción az emberek – január lévén –, elözönlötték a hegyvidéki üdülőközpontokat és sípályákat.

Az ország egyik legnépszerűbb hegyvidéki turisztikai célpontjának számító Szinaján hatalmas sorok alakultak ki a felvonóknál. A tömeg miatt a felvonók üzemeltetői leállították a jegyárusítást, mivel a berendezések nem bírják a rohamot, és bejelentették, hogy a parkoló is megteltek. A Kolozsvárhoz közeli Kisbányán működő Buscat síközpont szintén elesett a sízni akaró turisták rohama alatt, az üzemeltető vasárnap 11 órakor a Facebookon tette ki a megtelt-táblát, sőt, a rendőrség lezárta az oda vezető utat. A Madarasi Hargita Síközpont nem jelzett fennakadásokat, ők a hétvégén közölték, hogy van elég hó, ráadásul a Nagy Mihály felvonót is beüzemelik és összesen négy pályán lehet sízni.

Hirdetés

 

 

Hirdetés