A magyarok védőket, a románok kapitányt keresnek

A román után a magyar labdarúgó-válogatott is pótselejtezőn harcolhatja ki az Európa-bajnoki részvételt, miután utolsó selejtezőmérkőzésén 2-0-ra kikapott Walesben.

Hirdetés

Marco Rossi csapatának győznie kellett volna Cardiffban az egyenes ági továbbjutáshoz, ám az erősen tartalékos védelem (Orbán Willy és Kádár Tamás sérülés, Korhut Mihály eltiltás miatt nem játszhatott) számára megoldhatatlan feladat volt a két gólpasszt adó Gareth Bale és és a mindkét gólt szerző Aaron Ramsey megállítása. Ez van, amikor a felcsúti és nicosiai klubokban játszó védők találkoznak a Real Madrid és a Juventus klasszisaival.

„A hozzáállásunk megfelelő volt, harcoltunk, küzdöttünk a mérkőzés elejétől a végéig. Voltak ki nem kényszerített hibáink, nem sikerült megvalósítani, amit elterveztünk, túl sokan játszottak a saját szintjük alatt. Az ellenfélnél minőségi játékosok szerepeltek, a két gólt szerző Ramseyról tudtuk, hogy jó futballista, de nem tudtunk mit tenni ellene. Ma jobb volt a walesi csapat, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, gratulálnunk kell, még ha fájó is” – kommentálta a mérkőzést Rossi.

A magyar csapat így 12 ponttal negyedik lett az E csoportban, amelyből a horvátok (17) mellett Wales (14) ment tovább, a szlovákok pedig szintén mehetnek márciusban pótselejtezni. Az utolsó négy helyet ugyanis az UEFA a tavalyi Nemzetek Ligája eredmények alapján osztotta ki: a legjobb 16 csapat, amely most nem jutott ki egyenes ágon, küzdhet meg értük.

Mivel a legfelsőbb osztályban csak egy ilyen csapat maradt, a harmadikban pedig hét, pénteken sorsolással dől el, hogy Bulgária, Izrael, Magyarország, Románia közül ki marad a C ligában Skócia ellenfelének, és melyik három kerül Izland mellé az A-liga ágára.

A pótselejtezőn Romániát már új szövetségi kapitány vezetheti, miután Cosmin Contra a madridi 0-5 után bejelentette lemondását – bár ezzel inkább csak a kirúgását előzte meg. A pletykák Mirel Rădoiról, Gheorghe Hagiról és Dan Petrescuról szólnak, utóbbi volna a legalkalmasabb, bár a Kolozsvári CFR szurkolói aligha örülnének az örökké elégedetlen, mogorva, de remek csapatot összerakó edzőjük elvesztésének.

Az Európa-bajnokság résztvevői: Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Törökország, Ukrajna, Wales.

A Nemzetek Ligája rájátszás résztvevői:

Hirdetés

A liga: Izland.

B liga: Bosznia–Észak-Írország, Szlovákia–Írország.

C liga: Norvégia–Szerbia, Skócia, Bulgária, Izrael, Magyarország, Románia

D liga: Grúzia–Fehéroroszország, Észak-Macedónia–Koszovó.

Hirdetés