Fotó forrása: képernyőmentés / Observatorul

A kukoricásba vezet a Szamoson átívelő új híd, mert csak az egyik falu aszfaltozott

Így fejleszt infrastruktúrát Románia: az egyik parton modern aszfaltút, a másikon kukoricatáblák.

Hirdetés

Felépült egy híd a Szamoson, ami önmagában remek hír. Ez a híd abban kivételes, hogy míg az egyik parton modern aszfaltút van, a másik oldalon csak a kukoricatáblákkal övezett földúton lehet közlekedni. Mintha a 21. század találkozna a középkorral.

A szokatlan helyzet magyarázata tulajdonképpen rémesen egyszerű: Révkolostornak volt pénze, így felépítette az északi irányba alternatív útvonalat biztosító hidat, míg Kackó nem volt erre felkészülve, biztos finanszírozás hiányában még csak közbeszerzési eljárást sem kezdeményeztek a fejlesztésre. A 120 méter hosszú és 7 méter széles átjáró azért fontos a révkolostoriaknak, mert 30 kilométert megspórolhatnának vele az észak felé tartó európai útig.

Mivel Kackónak van összeköttetése az E 58-sal, nem izgatja magát különösebben azzal, hogy pénzt szerezzen a beruházáshoz, ezért Révkolostor a Kolozs megyei önkormányzattól vár megoldást a mindössze pár kilométeres földút leaszfaltozására.

Ha csak egyetlen példán keresztül kellene szemléltetni, hogy mi a baj ezzel az országgal, akkor ez a hihetetlen történet alkalmas lenne rá.

Hirdetés