A háziorvosok azt kérik, hogy az emberek ne rajtuk keresztül akarjanak oltásra regisztrálni

Mert hogy nekik sincs több hozzáférésük a portálhoz, mint bárki másnak.

Hirdetés

A háziorvosok jelentős része a háta közepére kívánja, hogy az egészségügyi hatóságok úgy döntöttek: pácienseik rajtuk keresztül is regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra.

Legalábbis ez derül ki a Háziorvosok Országos Munkáltatói Szövetsége (Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie) nevű szervezet közleményéből, amelyben felhívják a figyelmet arra, hogy hat másik módszer is létezik a regisztrációra, miközben nekik számos egyéb feladattal kel megbirkózniuk.

A közlemény szerint a szervezet elismeri, hogy „egyes” háziorvosok nem voltak hajlandóak pácienseiket regisztrálni, ehelyett a többi lehetőséget javasolták, lévén azok gyorsabbak.

Arra is emlékeztetnek, hogy a háziorvosok ugyanahhoz a regisztrációs portálhoz férnek hozzá, és ugyanúgy van – vagy nincs – lehetőségük a regisztrációra, mint bárki másnak, nincsenek a háziorvosok számára elkülönített helyek.

Azt is megjegyzik, hogy a háziorvosok feladata nem az, hogy bármilyen időpontban válaszoljon a páciensek hívására a személyes telefonján, még akkor is, ha egyes orvosok ezt megteszik – ami nincs a legjobb hatással az egészségükre.

Hirdetés

Ezért aztán azt javasolják, hogy az emberek a másik hat lehetőséget kihasználva regisztráljanak. Ezek:

  • A 021 414 4425-ös telefonszámon keresztül
  • Saját kezűleg kormányzati portálon keresztül
  • Hozzátartozók segítségével a portálon keresztül
  • Az önkormányzatok szociális osztályain keresztül
  • A kezelőorvosukon keresztül
  • A kulcsfontosságú ágazatok dolgozói a munkáltatójukon keresztül.

Amúgy Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter közölte, hogy legalább 30 lejes pótlékot kapnak minden egyes páciensük után, akit oltásra regisztrálnak, ugyanakkor a beoltottakat utólag is megfigyelés alatt kell tartaniuk.

Nos, a jelek szerint ez nem kellőképpen csábító ajánlat.

Hirdetés