A fél világot körbeutazhatta Dragnea és a sleppje a PSD pénzén

A Maldív-szigetektől Indonéziáig, a Seychelle-szigetektől a Karibi-térségig sok helyen megfordulhattak. Egy újabb vádemelésre gyűjt bizonyítékokat a DNA.

Hirdetés

Ha mindeddig nem lett volna egyértelmű, milyen szabadrablás zajlott a Szociáldemokrata Párt (PSD) berkein belül míg Liviu Dragnea és szűk köre fújta a passzátszelet a pártban – és az országban is –, akkor a korrupcióellenes ügyészség (DNA) legújabb nyomozásáról kiszivárogtatott információk segítenek összerakni a képet. Sajtóértesülések szerint ugyanis a DNA egy újabb vádemeléshez gyűjt bizonyítékokat a börtönből nemrég szabadult Liviu Dragnea ellen, a többi elvarratlan szál mellé.

Az ügyészek szerint a PSD elnökeként Dragnea igencsak nagyvonalúan bánt a hozzá közel álló pártkatonákkal, akiket barátnőjével, Irina Tănaseval együtt egzotikus utazásokra vitt. Természetesen nem a saját vagyonából, hanem a PSD pénzéből állta a költségeket, politikai jellegű utazásoknak hazudva a külföldi kalandozást.

Egyelőre annyit lehet tudni a DNA nyomozásáról, hogy az ügyészek hivatalos tájékoztatást kértek a PSD-től arról, hogy 2018-2019 között milyen „politikai jellegű” külföldi utazásokat szerveztek, például Indonéziába vagy a Dominikai Köztársaságba. Ezeken Liviu Dragnea mellett rész vett Adrian Mladinoiu volt államtitkár, Dragnea jobb keze, Irina Tănase, Dragnea élettársa, Mircea Drăghici, a PSD volt kincstárnoka, Dragnea hűséges cimborája, akit azóta öt évre lecsuktak, mert saját céljaira költötte a párt pénzét. A sajtó szerint a Maldív-szigeteket és a Seychelle-szigeteket is megjárta a társaság.

A PSD sajtószóvivője egyelőre nem erősítette meg a DNA megkeresését.

Az biztos, hogy nem hiányzott egy újabb nyomozás Liviu Dragneának, mivel még azt sem sikerült tisztázni, hogy kinek és mennyit fizetett azért, hogy 2017-ben részt vehessen Donald Trump frissen megválasztott elnök beiktatásán, továbbá azért, hogy befolyásos amerikai üzletemberekkel és politikusokkal találkozhasson.

Hirdetés