A fejlesztési minisztériumban egy hétig nem szóltak az alkalmazottaknak, hogy egy kolléga koronás lett

Gondolták, a betegségekkel meg a vírusokkal foglalkozzon az egészségügyi minisztérium, van nekik elég bajuk így is…

Hirdetés

Kiderült, hogy a fejlesztési minisztérium egyik alkalmazottja elkapta a koronát, erre… nem történt semmi.

Mármint a többi kollégával elfelejtették közölni, hogy nagy valószínűséggel közvetlenül érintkeztek egy koronás személlyel – aki munkaköréből kifolyólag az egész intézményt keresztül-kasul összejárta a mindenféle dokumentumokkal –, nem történt nyilvános bejelentés sem, senkit, még a fertőzött munkatárssal egy irodán osztozókat sem teszteltek le, és nem küldték őket két hetes otthoni karanténban sem, hiába lenne ez ilyen esetben kötelező. Biztos még nem hallották, hogy van valami járvány.

Az a bizonyos koronateszt ráadásul már egy hete, július 15-én lett pozitív – azóta sem sikerült semmit lépni az ügyben. Az Adevărul kérdésére a fejlesztési minisztérium sajtóosztálya ugyan megerősítette a tényt, hogy egy kolléga megfertőződött, és azt is, hogy az ilyen személlyel érintkezőket 14 napos otthoni karanténba kellene küldeni, ám a tesztek ügyében, amelyeket el kellett volna végezniük, kitérő választ adtak, és elintézték az ügyet annyival, hogy a minisztérium biztosít kézfertőtlenítőt minden kollégának, megmérik a testhőmérsékletüket, és a fertőzötteket karanténba küldik.

Az Adevărul azt is megpedzette, hogy az egyedüli meghozott intézkedések a fejesek emeletének biztosítására vonatkoztak, ám arról nem szól a fáma, mik voltak ezek az intézkedések.

A fejlesztési minisztériumban feltehetően fejek fognak hullani, hiszen a kormány nem mutathat ennyire rossz példát. Ha ők ennyire félvállról veszik az egészet, akkor hogy várnák el a vírustagadó laposföld-hívőtől, hogy ne tüntessen maszk nélkül a kovidkórházban az 5G-tornyok ellen, miközben a betegeket nyalogatja…

Hirdetés