A Facebookon dicsekedett a polgár a házával, erre kiderült, hogy illegálisan építkezett

És akkor képzeljük el, milyen mérges lehet most.

Hirdetés

A történet eleje a szokásos, ha szabad így fogalmaznunk. Egy kolozsvári polgár kinézett magának egy csodás helyet a Hidegszamos völgyében és felhúzott oda egy házat. Szépet, nagyot, gangosat, ahogy kell. (Jó, nekünk nem tetszik, de hát tudják, hogy van ez, ízlések és pofonok.)

Miután minden kész lett, a polgár készített néhány fotót, kitette a Facebookra, hogy né, milyen összkomfortosat és csodásat csináltam, ja, ha valaki szeretné innen csodálni a természetet, kiadó ám a dácsa.

És itt jön az öngól. Lehet, a naiv polgár azt hitte, csak és kizárólag szórakozni vágyó egyéb polgárok fogják nézegetni a képeket. Hát nem ez történt. Hanem az történt, hogy Kolozsvár főépítésze, Claudiu Salanță úrral is szembementek a fotók, aki alaposan meg is nézte őket, majd ő is kitette őket a saját Facebook-oldalára, egy bejegyzés kíséretében. Amely úgy kezdődik, hogy: Így NE!

A főépítész aztán leírja, hogy a maga részéről igyekszik felhívni a figyelmet a rurális környezetben épített jó példákra. Amit azonban nem mindig tehet meg, különösen, ha olyan építményeket lát, mint a fenti polgáré. A főépítész a fényes piros tetőt és a libafos- fűzöld falakat emeli ki bejegyzésében, mint negatívumokat. Persze, ismét lehet mondani, hogy ízlések és pofonok…

Na de amit zárszóként ír Salanță úr, arra már nehezen lehet az ízlésekkel válaszolni. Mert akkora pofon, hogy a fűzöld fal adja a másikat. Ugyanis kiderült, hogy az építmény illegális. Nincs rá engedély. És ennek nyilván meglesznek a megfelelő következményei.

Hirdetés

No és akkor a derék polgár most elgondolkodhat azon, hogy nem érdemes a saját kapuja előtt cselezni, ha nem akar öngólt rúgni.

Hirdetés