Fotó forrása: Romania TV

A CFR újabb innovációja: jönnek a telefonnal megvásárolható jegyek, apró szépséghibával

Elég csak annyit mondanunk, hogy lesz egy mobilalkalmazás, amit „kinyomtatnak”.

Hirdetés

Ahányszor a román vasúttársaság (CFR) bevezet valamilyen eget verőnek tűnő, valójában egy normális országban teljesen hétköznapinak számító újdonságot a jegyeladásban, számítani lehet arra, hogy kiderül, valamilyen szépséghibája biztosan lesz az újításnak. Például amikor 2019-ben kiterjesztették az online jegyfoglalás lehetőségét a nemzetközi utakra is, azt úgy képzelték el, hogy az utas majd bemegy az állomásra a jegyért, esetleg megfizet külön egy futárcéget, mely kiszállítja neki a bilétát. A legújabb innováció nem ennyire abszurd, de ismét csak félmegoldást nyújt.

Csütörtöktől beüzemel a CFR első mobilalkalmazása, egyelőre csak androidosok számára. Az applikációval jegyet lehet vásárolni, sőt, hálókocsis utazás esetén ki lehet választani a fekvőhelyet, ugyanakkor külön hely foglalható arra az esetre, ha háziállattal vagy biciklivel utaznánk.

A csavar benne az, hogy a vonat indulása előtt legalább hat órával lehet csak lefoglalni a jegyet, mivel az alkalmazást használó utasok listáját minden alkalommal külön ki kell nyomtatni a jegyellenőrnek. Nem kell ahhoz számítástechnikai zseninek lenni, hogy kitaláljuk, mindez mit is jelent. Eszük ágában sem volt valós megoldást nyújtani mondjuk egy olyan rendszer kialakításával, mely egyidejűleg mutatja a mobilalkalmazással vásárlók listáját, ehelyett az állomáson ülő munkavezető – valószínűleg egy csiga lassú számítógépen kínkeservesen megnyitott Excel-táblázatban – egyenként kimásolja az utasok nevét, hogy azt majd kinyomtatva odaadja a jegykezelőnek, mielőtt indulna a vonat… Valahogy így kell elképzelni.

A CFR azon közlése is bizalomgerjesztő, hogy harminc napig tesztelés alatt áll a mobilalkalmazás, melyet az utasok visszajelzései alapján fognak tökéletesíteni.

Hirdetés