Fotó: Antena Sport/Facebook

A CFR feltette Koszovót (is) az európai focitérképre

A vereség is majdnem összejött a kolozsváriaknak a Konferencialigában, de egyszer a Ballkani is hibázott.

Hirdetés

Koszovói focicsapat – részben a szerencsés sorsolásnak is – először jutott el egy európai kupasorozat csoportkörébe, és bemutatkozásnak rögtön kifogta egy olyan ország bajnokát, amely el sem ismeri Koszovó önállóságát.

A CFR pedig kifogott egy még Dan Petrescunál is nihilistább albán edzőt, Ilir Daja csapata ugyanis semmit nem akart, csak túlélni a meccset. Ehhez pedig a védők passzív labdajáratása volt az eszköz: az első félidőben Barcelonát idéző 70 százalékos labdabirtoklás mellett csak kétszer lőtt kapura a Ballkani.

A CFR sem sokkal többször, a kolozsváriak ugyanis vártak a hazaiak hibája, csakhogy egy olyan csapat, amely játszani sem akar, hibázni sem tud. Hibázott viszont a második félidő végén a feleslegesen lest reklamáló kolozsvári védelem, Thaci pedig belőtte a történelmi koszovói gólt.

A még nagyobb égéstől pedig csak Frasheri hazai kapus mentette meg a CFR-t, aki egy kétségbeesetten felívelt szabadrúgásnál a labda helyett saját védőjét ütötte el, felkínálva Yuri Matiasnak az üres kaput. A brazil védő gólja (Scuffet kapus gólpasszából!) azonban csak a szégyent kisebbíti, mert a zsinórban ötödik idegenbeli döntetlent komoly csapat nem teszi ki az ablakba.

A FCSB a második félidő közepéig vezetett Londonban, de a West Ham nem véletlenül a világ legjobb bajnokságában játszik: az angolok cseréi a végén felőrölték a bukaresti védelmét.

Hirdetés

Európa Konferencialiga, első forduló, G. csoport:

FC Ballkani–Kolozsvári CFR 1-1 (Thaci 65., illetve Yuri Matias 90.)
Sivasspor–Slavia Prága 1-1 (Saba 27., illetve Olayinka 4.)
B-csoport:
West Ham United–FCSB 3-1 (Bowen 69. – 11-esből, Emerson 75., Antonio 90., illetve Cordea 34.)
Anderlecht–Silkeborg 1-0 (Fabio Silva 80. – 11-esből)

Hirdetés