A bíróság szerint teljesen normális, ha egy gombás pizzán kukac-feltét is van

Kifizettetik a per költségeit a fogyasztóvédelemmel, mert szerintük jogtalanul büntették meg azt a kolozsvári éttermet, ahol kukacokat találtak a pizzán.

Hirdetés

Szokatlan perben hirdetett szokatlan ítéletet a kolozsvári bíróság, miután a fogyasztóvédelem megbüntetett egy éttermet, ahol kukacos pizzát talált. A Hajnal negyedbeli D’Autore pizzázó fehérjedús feltétje nem ínyencségként került az ételre, hanem a vargánya gomba révén. A Kolozs megyei fogyasztóvédelem 30 ezer lejre büntette az éttermet, ahol ráadásul olyan élelmiszereket is találtak, melyeken nem volt feltüntetve a szavatossági idő.

A bíróság első fokon úgy ítélte meg, hogy mivel a természetes alapanyagok tartalmazhatnak kukacokat vagy lárvákat, a fogyasztóvédelem jogtalanul büntette meg az éttermet működtető céget. Visszavonták a 30 ezer lejes büntetést, és arra kötelezik a hatóságot, hogy térítse meg az étteremnek a 2200 lejes perköltséget. A fogyasztóvédelem viszont továbbra is úgy gondolja, hogy a kukacoknak nincs mit keresniük a pizzán, ezért fellebbezést nyújtott be a bírói ítélettel szemben.

Hasonló eset tavaly történt Olaszországban, ahol a bíróság szintén kimondta, hogy a gombás pizzában a kukacok jelenléte nem tekinthető rendellenességnek, vagyis az nem áll összefüggésbe az étterem konyhájának higiéniai körülményeivel. Ennek tudatában rendeljen legközelebb gombás pizzát.

Hirdetés