70 ezer lejes telefonszámlát kapott, az Orange azt mondja: ki kell fizetni

Ezért kell kétszer is meggondolni, mire kattintunk és mit nyitunk meg.

Hirdetés

Igen kellemetlen meglepetésben volt része egy máramarosszigeti nőnek, amikor megnézte a júniusi telefonszámláját, azon ugyanis nem kevesebb mint 70 ezer lejes (több mint 14 ezer eurós) összeg szerepel – írja a Siget247 helyi hírportál.

A nő előző havi számlái átlagosan 100 lej körüli összegekről szóltak, ezért elment a legközelebbi Orange-boltba, hogy tisztázza a helyzetet. A telefontársaság alkalmazottai szerint a nő telefonja vírusos lett, a kártevő programok pedig távoli országokba indítottak végeérhetetlen emelt díjas hívásokat, így lett végül ilyen óriási a számla végösszege. Amit a cég döntése szerint ki is kell fizetnie és amíg ez nem történik meg, lezárták a telefonszámát.

A pórul járt felhasználó ügyvédhez fordult abban a reményben, hogy végül csak sikerül kimásznia a slamasztikából.

Az ehhez hasonló tárcsázó programok és egyéb kártevők általában úgy kerülnek a telefonra (vagy számítógépre), hogy az óvatlan felhasználó meggondolatlanul kattint mindenféle hasznot, kedvezményt vagy funkciót ígérő linkekre és reklámokra vagy kéretlen emailekre, ezzel pedig tudtán kívül ellenőrizetlen forrásokból telepít a készülékére különféle „mérgezett” programokat, amelyek aztán garázdálkodni kezdenek és okoznak ehhez hasonló gondokat.

Hirdetés