Lehet még fokozni: a Kolozs megyei önkormányzat elnöke munkát akar adni a két Srí Lanka-i péknek

Egyre dagad az ügy.

Hirdetés

Nem hogy csitulna, de most már a Székelyföld határain túlterjedt a gyergyóditrói botrány, amely amiatt robbant ki, mert a helybeliek valamiért úgy döntöttek: nem akarják, hogy a helyi pékség két Srí Lanka-i vendégmunkást alkalmazzon.

Alin Tişe, a Kolozs megyei önkormányzat elnöke úgy döntött: imázsépítő kommunikációs kampányra használja ki az ügyet, ezért közösségi oldalán jelentette be, hogy állást ajánl a két ázsiai férfinak.

Szirupos, a román nemzet nagylelkűségéről áradozó bejegyzésében közli, hogy néhány napja figyelemmel követi az ügyet

„Az a szakasz, ahova az ügy mostanra jutott, ismét eszembe juttatja, hogy a széthúzás, a rasszizmus és az idegengyűlölet nem jellemzője ennek a nemzetnek. Egyediségünk a toleranciára, a megértésre, a jó kommunikációra és a körülöttünk levő emberek iránti gondviselésre rezonál. Mi mindig ezeket az értékeket lélegeztük be. Nem is tudnánk mások lenni” – fogalmazott az igencsak pszichedelikusra sikeredett, és azért a valósággal sem minden elemében rezonáló bejegyzésben.

Befejezésül közölte: hétfőn kapcsolatba lépnek a két vendégmunkással, hogy a megyei tanács alárendeltségébe tartozó cégek valamelyikénél állást ajánljanak nekik.

Hirdetés

Igyekeznie kell egyébként, ha le akar rájuk csapni, mert az egy méteres moldvai autópálya megépítéséről elhíresült, gyorsétterem-láncot üzemeltető üzletember, Ștefan Mandachi is közölte: hajlandó alkalmazni a két szakembert.

Sajnos be kell ismerni: ebből az ügyből mi, magyarok kommunikációs szempontból nagyon rosszul jövünk ki.

Még akkor is, ha a pékség bejelentette: a két péket nem helyezik át, maradnak a termelésben.

Hirdetés