A Fekete-zsomboly mélyén találtak rá az eltűnt magyarországi turista holttestére

Rossz hírt közöltek a Bihar megyei hegyimentők.
Hirdetés

Öt nap telt el azóta, hogy a Fekete-zsomboly környékén eltűnt egy magyarországi turista, aki hobbifotósként érkezett a Bihar-hegységbe. A tűzoltóság, a csendőrség, a rendőrség és a hegyimentők csoportjai, valamint az Erdélyi-középhegység Natúrpark személyzete is kivette a részét Juhász Péter kutatásában, holttestét végül a Bihar megyei hegyimentők találták meg kedden.

Pintér István, a Bihar megyei hegyimentő szolgálat az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a hegyimentők immár harmadszor ereszkedtek le az ötven méter széles, nyolcvan méter mély üregbe a túrázót keresni. A zsomboly mélyén egy hóból, jégből és bezuhant sziklákból, rönkökből, ágakból összeálló konglomerátum van, a túrázó teste azáltal vált láthatóvá, hogy a hegyimentők farönköket, ágakat mozdítottak el. Jelenleg a holttest felszínre hozatalát készítik elő.

A hegyimentő feltételezése szerint a fiatalember egy drón röptetéséhez keresett alkalmas helyet, és túlmerészkedett azokon a táblákon, amelyek magyar nyelven is figyelmeztetnek a zuhanásveszélyre. Ez okozhatta, hogy bezuhant a zsombolyba, valószínűleg azonnal szörnyethalt.

A 29 éves miskolci születésű, debreceni lakcímmel rendelkező Juhász Péter múlt vasárnap érkezett Pádisra, családja csütörtökön beszélt vele utoljára. Miután nem tudtak kapcsolatba lépni vele, értesítették a romániai hatóságokat, akik megtalálták a fiatalember autóját és a Fekete-zsomboly közelében a hátizsákját is, benne az irataival.

Hirdetés