Mi lesz ebből: a megbuktatott miniszterelnök ellenőröket küldött a kormánybuktatást állítólag bojkottálni akaró közlekedési miniszterre

Általában sem lennénk Răzvan Cuc helyében, de most aztán pláne.
Hirdetés

Nagyon megütheti a bokáját Răzvan Cuc, a múlt csütörtökön a parlamentben bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott kormány közlekedési minisztere, miután azzal vádolták meg, hogy megpróbálta elérni: a Tarom állami légitársaság ne indítsa el a vidéki nagyvárosokból Bukarestbe tartó járatokat, hogy az ellenzéki honatyák így ne érjenek el a szavazásra.

A távozó miniszter távozó főnöke, Viorica Dăncilă miniszterelnök ugyanis pénteken úgy döntött: ráküldi a miniszterelnöki hivatal ellenőreit a közlekedési minisztériumra és a Taromra, hogy kivizsgálják a sajtóban megjelent súlyos vádakat.

Mint megírtuk, Mădălina Mezei, a Tarom kedden kirúgott vezérigazgatója azt állította: Cuc megpróbálta rábeszélni, hogy valamilyen ürüggyel – például műszaki meghibásodásra hivatkozva – tartsa földön a gépeket. Miután erre nem volt hajlandó, kedden már repült is a tisztségéből.

Cuc persze ezerrel tagad, és azt mondja: Mezei ezzel csupán a saját alkalmatlanságát próbálja takargatni.

Minden esetre érdekes lesz a vizsgálat. Ha ugyanis a miniszter tényleg megpróbált cinkelt lapokkal játszani, és ezt a miniszterelnöki ellenőrzés is megállapítja, akkor azt azt jelenti, hogy Dăncilă megpróbálja a teljes felelősséget rátolni beosztottjára az elkövetett disznóságokért.

Hirdetés

Vagyis most nagyon nem lehet jó Răzvan Cucnak lenni. A kérdés csak az, mi lesz akkor, ha ő kezd el csúnya dolgokat mesélni a miniszterelnökről.

 

 

Hirdetés