Addig simogatta a menesztett miniszterelnök asszony a nyugdíjasokat, míg az egyik megharapta (VIDEÓval)

Persze, nem szó szerint. Csak szóban.
Hirdetés

Viorica Dăncilă asszony igazi muszáj Herkules Brünhilda. Kihúzták alóla a miniszterelnöki bársonyszéket (formálisan bár), oda se neki! Vígan táncikál, ha úgy hozza a jó sors, egyebekben pedig intézkedik, gyűléseket vezet, kirúg, felvesz, továbbá rendszeresen gyúr a közelgő elnökválasztásra. Hogy ez mit jelent? Buzgón kampányol, naná! Járja az országot, ruháján a nevezetes kampánybrossal.

Bizony, külön kampánybrossa van neki, a híres „román szív”, amelyről ő maga mondta, hogy mikor útra kel, román szívet kell viselnie. Persze, feltehető a kérdés: mikor megérkezik, leteszi a román szívet? Hej, bonyolult dolog a gondolatközlés.

Szóval, Madám Dăncilă nekivágott egy ilyen kampánykörútnak. És valamelyik mioritikus településre érve úgy döntött, megmártózik a nép tengerében. Népes kísérete gyűrűjében kiment tehát a parkba, ahol a nyugdíjasok békésen ostáblázgattak meg sakkozgattak. A kormányfő kormánynő belibbent a fák közé, mint egy tündér, köszöngetett jobbra-balra, fogadta a játékosok, kibicelők kézcsókjait, bókjait, megkérdezte, szükségük van-e segítségre (nem volt, bakker!), de még egy jól időzített panaszos panaszát is meghallgatta, komolyan, ahogy egy román szívű politikushoz illik. Ja, egy kutyust is megsimogatott. Ki tudja, talán azt remélte, hogy az eb is rá szavaz majd.

Minden olyan, de olyan szépen alakult. A jelek szerint a nép rajong a letaszított miniszterelnök asszonyért. De ahogy a népmesékben lenni szokott, pont ekkor jött a nyakleves. Madám Dăncilă az egyik sakkasztalnál simogatta épp a nyugdíjasok felé, midőn egy igazán neveletlen, goromba polgár kifakadt. Hogyaszongya: Hagyjanak má’ minket sakkozni! Há’ mé’ nem hagynak sakkozni?

Hirdetés

Ez történik, ha az ember felelőtlenül kilép a komfortzónájából. Bármikor a kezébe haraphat egy morcos népfi. És hogy lássák, nem népmese ez mégsem, itt a videó, amelyet a Főnökasszony saját pártja tett ki a Facebook-ra, mégpedig szokatlanul őszintén, vágatlan változatban. A harapós jelenet 3 perc 40 másodpercnél látható:

 

Hirdetés