Szeretné, hogy elviselhetőbb legyen ez a csövesbánat ország? – Mondja gyakrabban: köszönöm!

Egy felmérés szerint ugyanis a lakosság nagy része úgy érzi, nem értékelik.
Hirdetés

Mondta ma már valakinek, hogy köszönöm? Egy sokatmondó felmérés szerint ugyanis a romániai lakosság nem szórja krőzusként a hála szavát, ami miatt a romániai lakosság frusztrált. (Nemcsak emiatt, de emiatt is.)

Például tízből nyolc román úgy gondolja, hogy a kollégái nem értékelik (eléggé), tízből hét pedig a rokonaival kapcsolatban gondolja ugyanezt (és még ennél sokkal cifrább dolgokat is).

Tízből hat továbbá úgy véli, még a saját barátai sem köszönik meg, ha tesz nekik egy szívességet, bár mondjuk mért nem barátkoznak rendes emberekkel…

Tízből öt a saját párjáról gondolja azt, hogy nem értékeli a kapcsolatba fektetett erőfeszítéseit, azt hogy kitakarította a kamrát, pedig a másikon volt a sor, hogy megsütötte a sütit, hogy nem rúgott be (nagyon), hogy elvitte a gyereket, hogy visszahozta a gyereket, hogy kedves volt az anyósával, hogy beszélgetett kilenc percet (!) a párjának azzal a barátjával, akit már a kapcsolatuk elején meg tudott volna fojtani satöbbi.

Igen, ők fognak elválni/szakítani.

Egyébként természetesen a nők és az idősebb emberek fejezik ki gyakrabban a hálájukat.

Hirdetés

Fun fact: az eredmények alapján kevesebben mondtak köszönetet az elmúlt héten a családtagjaiknak/párjuknak (50 %), mint idegeneknek (60%) – kérdés, hogy pontosan mit köszöntek meg azoknak az idegeneknek… 

A felmérés készítői a lehetséges okokat is felvázolják a hálátlanságra, úgy mint a neveletlenség, az egoizmus és az empátia hiánya, de sokan egyszerűen úgy vélik, hogy a hálálkodás a gyengeség jele.

A vicc az egészben, hogy a felmérés az OTP Bank megbízásából készült –  valószínűleg így köszönik meg azt a sok lóvét, amit a románok összetalicskáztak nekik. (Esetleg tele van a hócipőjük a faragatlan kliensekkel, de hát minek jöttek ide?)

Köszönöm, hogy elolvasta ezt a cikket! <3

Hirdetés