Újra szóba kerülhet Arad a Volkswagennél?

Törökországgal felbontották a tárgyalásokat, így Románia ismét hiú ábrándokat dédelgethet arról, hogy megszerzi a németek bizalmát.
Hirdetés

Az elmúlt másfél évben találgatásokból nem volt hiány azzal kapcsolatosan, hogy melyik kelet-európai országban hozhatja létre új gyártási üzemét a Volkswagen. A lehetséges országok között felmerült Magyarország, Románia, Szerbia, Bulgária és Törökország is, de a német beruházó tulajdonképpen az utóbbi két ország között vacillált.

A törökök már egészen közel kerültek ahhoz, hogy megszerezzék a milliárd eurós nagyságrendű beruházást: a felügyelőbizottság jóváhagyta a tervet, miszerint egy évi 300 ezer gépkocsi összeszerelésre alkalmas, 4 ezer embert foglalkoztató üzemet építenek fel Izmirtől nagyjából 20 kilométerre lévő Manisánál. A végleges döntést a napokban hozták volna meg, de elhalasztják miután a török hadsereg nemrég offenzívát indított a kurdok ellen Északkelet-Szíriában.

Arad volt polgármestere, Gheorghe Falcă korábban tárgyalásokat folytatott a német cégcsoporttal. A jelenlegi EP-képviselő abban bízik, hogy a város ismét szóba jöhet lehetséges helyszínként. A román kormány korábban két ajánlatot is tett a németeknek, az aradi önkormányzat pedig egy 1 100 hektáros ipari területet bocsátott volna a rendelkezésükre, melyet alkalmasnak találtak a tárgyalópartnerek.

Az üzemben hagyományos belső égésű motorral működő Volkswagen Passat és Skoda Superb kocsikat gyártanának az Európai Unió keleti részén fekvő országok piacára. A Volkswagen Passatot jelenleg az alsó-szászországi Emdenben gyártják, a Skoda Superbet pedig a csehországi Kvasiny-ben. Az emdeni üzemet a tervek szerint elektromos meghajtású kocsik gyártására állítják át, a csehországi üzemet pedig városi terepjáró modellek gyártására.

 

Hirdetés