Bírói segítséggel tartotta életben EB-reményeit a magyar válogatott

Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Hirdetés

Három nappal azután, hogy a horvátok lefocizták a pályáról a magyar válogatottat Splitben, vasárnap az azeri válogatott nyomozta a labdát Budapesten. A magyar fölényből azonban csak egyetlen, igaz nagyon látványos gólra futotta: Korhut Mihály közel 30 méterről, kapásból bombázta a bal alsó sarokba a labdát. A tizedik percben jó eredmény volt az 1-0 a magyaroknak, ám mivel a további helyzeteik kimaradtak (hiába nyerték 22-3-ra a lövési statisztikát), szünet után pedig az irammal együtt a nyomás is csökkent Emil Balajev kapujára, a végére is maradt izgalom. Egészen pontosan a legvégére, amikor Mustafazade hasáról a magyar kapuba pattant a labda, de Dennis Higler holland bíró kezezést látott. Az Európa-bajnoki selejtezőkben a magyarok szerencséjére nincs videobíró, így megnyerték utolsó hazai meccsüket az E csoportban.

„Ma semmi különlegeset nem tettünk, mindenki elvárta, hogy legyőzzük Azerbajdzsánt. Ne felejtsük el, hogy az azeriek ikszeltek a horvátokkal, és Walestől balszerencsés módon kaptak ki! – értékelt a mérkőzés után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Sok helyzetet kihagytunk, aztán szerencsénk volt, hogy kezezés miatt nem adták meg a góljukat. Fortuna most velünk volt, ám Szlovákia ellen egy lesgólt megadtak ellenünk, majd Wales ellen nem adtak meg nekünk egy találatot, amikor áthaladt a labda a gólvonalon. Mi vagyunk az egyik negyedik kalapos csapat, amely még mindig versenyben van az Eb-részvételért”.

A csoport másik mérkőzésén döntetlent játszott Wales és Horvátország, így a négy novemberi mérkőzés előtt még nincs biztos továbbjutó az E csoportban. A magyar válogatottnak csupán egy mérkőzése van hátra, ám ha november 19-én nyer Walesben, biztosan ott lesz a jövő évi Európa-bajnokságon.

Európa-bajnoki selejtezők, E csoport:
Magyarország–Azerbajdzsán 1-0 (Korhut 10.)
Wales–Horvátország 1-1 (Bale 45., illetve Vlasic 9.)
Az állás: 1. Horvátország 14 pont, 2. Magyarország 12, 3. Szlovákia 10, 4. Wales 8, 5. Azerbajdzsán 1.

Hirdetés