Bizalmi cicaharc feszíti ketté az egykor szebb napokat megélt Magyar Politikai Pártot

A szervezet vezető politikusai megpróbáltak kibékülni, de még jobban összevesztek.
Hirdetés

Kívülről nézve nagyon nincsenek rendben a dolgok a két kisebb magyar párt háza táján: az Erdélyi Magyar Néppárton (EMNP) belüli, hónapokig tartó zendülés látszólag véget ért, a Magyar Polgári Párt (MPP) berkeiben azonban pattanásig feszült a helyzet, és nagyon úgy tűnik, az alakulat vezető politikusai között zajló nyilvános vita egyhamar nem is fog befejeződni.

Az MPP csütörtökön választmányi ülést tartott Gyergyószentmiklóson, melyen

épp a belső feszültségek feloldását tűzték napirendre, na de a végén a káosz nagyobb lett, mint az egyezkedés előtt.

A balhé nagyjából onnan indult, hogy a párt országos elnöksége szeptember 18-án kirúgta a pártból Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármestert, aki Mezei János pártelnök szerint bomlasztó tevékenységet folytatott, majd kizárták Rákossy Botond Józsefet, a Hargita megyei szervezet elnökét is, Salamon Zoltán ügyvezető elnöktől pedig megvonták a bizalmat.

A csütörtöki választmányi gyűlésen állítólag Biró Zsoltot, az MPP egyik parlamenti képviselőjét és volt elnökét is lapátra tették volna Mezeiék, a választmány azonban ebbe már nem ment bele. Mi több, az ülésen jelen levő

Gálfi bizalmi szavazást kért Mezei János ellen, melynek az eredménye döntetlen (12-12) lett, ami nagyjából mindent elmond a párton belüli viszonyokról.

Békéről szó sincs: a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben Mezei János úgy fogalmaz,

„Biró Zsolt és bandája kiszolgáltatta a pártot és továbbra is az a feladata, hogy gyengítse és bomlassza a szervezetet

Hirdetés

a közelgő választások előtt”. Mezei szerint Birót korábban épp azért váltotta le a párt tagsága, mert „elegük lett abból, hogy vazallust csinál az MPP-ből”. „Úgy látszik, most kihasználta Gálfi Árpád valótlan és buta állításai által gerjesztett feszültséget, és folytatni próbálja a még pártelnökként megkezdett leépítési munkát” – jegyzi meg az aktuális pártelnök. Szóval itt tartunk most.

Gálfi Árpád egyébként a választmányi ülés után Facebook-bejegyzésben ismertette saját álláspontját, melyet érdemes elolvasni, ha maradt még türelmük:  

Hirdetés