Már megint emberekre támadt a medve a Székelyföldön

Súlyos sérült is van.
Hirdetés

Anyamedve randalírozott a Kovászna megyei Nagyborosnyón csütörtökön reggel. Az eredmény: egy súlyos sérült.

A Digi 24 beszámolója szerint először a település határában álló karámok környékén bukkant fel a medve és három bocsa, és rátámadt egy juhászra, de annak társai közbeléptek, és elzavarták a nagyvadat.

Az azonban bocsaival együtt a település felé menekült, és ekkor történt a súlyos támadás. Az egyik helyi lakos – egy férfi – ugyanis meghallotta, hogy valami mozog a háza környékén, és kiment. Ekkor szembe találkozott a vadállattal, amely azonnal rávetette magát.

A település polgármestere szerint a medve több helyen is megharapta áldozatát, aki ugyan életben maradt, de súlyos sérülésekkel szállították a sepsiszentgyörgyi megyei kórház sürgősségi osztályára.

A helyszínen azóta is kint vannak a hatóságok képviselői, fegyveres csendőrök őrzik a környéket, arra az eshetőségre, ha az agresszív medve ismét felbukkanna.

Hirdetés

Mint ismeretes, a bocsaikra vigyázó anyamedvék a legveszélyesebbek, ha ugyanis úgy értékelik, hogy bocsuk veszélyben van – és nagyon könnyen úgy értékelik – akkor azonnal támadnak.

Mint ismeretes, a medvehelyzet az állatok túlszaporodása miatt – amely a populációt szabályozó medvevadászat 2016-os betiltásának tudható be – egyre súlyosabb.

Most a képviselőház térfelén pattog a labda, miután a szenátus már elfogadta azt a törvénymódosítást, amely öt évre kivonná a barnamedvét a szigorúan védett állatok listájáról.

Hirdetés