Micsoda meglepő: őszies időjárásunk lesz a következő két hétben

Az ország legtöbb régiójában csökken, Erdélyben viszont a múlt héthez képest nőni fog az átlaghőmérséklet. Esőre is számíthatunk.
Hirdetés

Az országos meteorológiai szolgálat közzétette a következő két hétre (szeptember 24. – október 6.)  vonatkozó előrejelzését, mely alapján azt mondhatjuk, az évszaknak megfelelő, többnyire átlagos időjárásunk lesz Erdélyben. Biztosan sokan bíznak abban, hogy a vénasszonyok nyara kitolja a fűtési szezon kezdetét, így jó hír, hogy nappal átlagosan 18-21 fok, éjszaka 8-12 fok várható, tehát a nagyon fázósokat leszámítva, fűteni még biztosan nem kell. Hétvégére az átlagosnál is melegebb lesz, majd ezt követően fokozatosan csökkenni fog a hőmérséklet. Csütörtökön és pénteken jelentősebb csapadékra számíthatunk, de a többi napokon is van esély az esőre. Hasonló időjárást jeleznek a Máramarosban is.

A Bánságban az átlagos szeptember végi időhöz képest pár fokkal hűvösebb lesz nappal, az éjszaka viszont nem csökkent 11 fok alá a hőmérséklet. Eső ebben a régióban is előfordulhat, különösen szeptember 23-án, 24-én, illetve 26-án. A Partiumban a hét folyamán nappal 19-21 fok, éjszaka 11-14 fok lesz, jövő héten akár 23 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

Az ország többi régiójában átlagos, vagy az átlagosnál néhol alacsonyabb hőmérséklet várható. Csak a magas hegyvidékeken lesz negatív hőmérséklet, eső azonban az ország minden régiójában előfordulhat, különösen szeptember 24–27. között.

 

 

Hirdetés