Már maga a DIICOT sem bízik a hazai intézményekben a caracali gyilkosságok ügyében

A DIICOT nem bízik az igazságügyi orvostani intézetben, Luiza Melencu édesanyja a DIICOT-ban, és egyáltalán senki nem bízik senkiben.
Hirdetés

Az ember automatikusan a fejéhez kap, látva a hazai hatóságok töketlenségét a caracali rémtettek ügyében zajló nyomozással kapcsolatban. A legújabb infó az Agerpres hírügynökség szerint most például az, hogy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) külföldön ismételtetné meg a Caracal melletti erdőszélen talált emberi maradványok DNS-ének vizsgálatát, hogy végre kiderüljön: valóban az áprilisban eltűnt 18 éves Luiza Melencu maradványaihoz vezette-e el még augusztusban a nyomozókat a kettős gyilkossággal vádolt Gheorghe Dincă, amint azt ő maga állította.

A bukaresti Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) ugyanis nem jutott egyértelmű eredményre, csak annyit sikerült megállapítani, hogy a maradványok egy 15 és 19 év közötti lánytól származnak, de semmiképpen sem a másik áldozattól, a 15 éves Alexandra Măceşanutól.

A DIICOT kedden arról tájékoztatta a sajtót, hogy Luiza Melencu édesanyja nem hajlandó a lányától származó DNS-mintákat adni a hatóságoknak egy újabb vizsgálat elvégzéséhez, attól tart ugyanis, hogy a nyomozók „beültetik” az általa adott mintákat az erdőszélen talált csontmaradványokba, csak hogy végre lezárhassák az egész országot sokkban tartó ügyben a nyomozást.

Gheorghe Dincă a kihallgatások során mindkét lány megölését beismerte, a pontos DNS-vizsgálatokig azonban nem zárható ki, hogy akár több áldozatot is szedett.

Hirdetés