Sütne valami spéci sütit, de nincs otthon méz? Januártól majd hoz haza a gyerek a suliból

Ha nem önti magára az egészet almalopás közben.
Hirdetés

Januártól minden romániai iskolás kap havonta egy üveg mézet az államtól. Ezt Daniel Botănoiu mezőgazdasági államtitkár jelentette be a 21. Băneasai Országos Mézvásáron, amelynek az előző 20 kiadásáról én spéci lemaradtam.

„Egy falusi gyermek át tud ugrani egy kerítést, és le tud szedni egy almát a fáról, de a mézet nincs honnan leszednie” – indokolta a program szükségességét Botănoiu.

Felhívnánk a figyelmet a mondat „ át tud ugrani egy kerítést” részére, amely pontosan megmutatja, hogy a politikusok logikája szerint lopni a legtermészetesebb dolog az egész masnival átkötött világon.

Hajrá srácok, lopjatok almát! 🙂

Mondjuk ha egy üveg mézzel a hátizsákban kell kerítéseken átugrani, az már bonyolítja a helyzetet, de a jövő politikusainak is fel kell nőniük valahogy a gyerekkor kacifántos akadálypájáin. Milyen lenne az az ország, ahol már lopni se tudnak rendesen az elöljárók?

A projektben egyébként 3000 tonnányi mézről van szó, amellyel ösztönözni fogják a hazai méztermelést. (Valamint a hazai textilipart, a méz ugyanis baromi nehezen jön ki a gyerek ruhájából.)

Hirdetés

A jó gyerekek nagymamái viszont örülhetnek, hiszen ezentúl gyakran lehet mézes pogácsát sütni, a projekt felelősei pedig örülhetnek, mert megint el lehet majd sikkasztani egy rahedli pénzt.

A programnak nyelvészeti hozadéka is van: az iskolatej után az iskolaméz szóval gyarapodunk.

Bónuszinfó: a 21. Băneasai Országos Mézvásáron száznál is több termelő állítja ki termékeit. Örül? 

Hirdetés