Kizárta az egyetlen valamennyire ismert politikusát az MPP

A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Hirdetés

Nem kell túlságosan érteni a politikához annak megállapítására, hogy eléggé szokatlan húzás egy párt részéről kizárni egy olyan politikust, akivel egyszer már sikerült polgármester-választást nyerni. A Magyar Polgári Párt (MPP) országos elnöksége viszont  szerdán egy nyárádszeredai ülésen testületileg úgy döntött, hogy kirúgja a pártból Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármestert.

Az ok röviden: bomlasztó tevékenység. Bővebben hadd idézzük Mezei János pártelnököt:

„A legszigorúbb szankció alkalmazásának célja a pártban gerjesztett feszültség, uszítás, bomlasztás megszüntetése volt. Az elmúlt időszakban eltanácsolt párttagoknak ugyanis nem az volt a szándékuk, hogy megőrizzék szervezetünk egységét, hanem külső erők hatására ennek bomlasztásán tevékenykedtek. Most végre lezárjuk a Biró Zsolt által előidézett széthúzást, rendet rakunk és dolgozunk tovább!”

Az elnökség arról is döntött, hogy kizárja a pártból Rákossy Botond Józsefet is, aki a Hargita megyei szervezet elnöki tisztségét töltötte be. Közleményük szerint a megyei elnök visszahívását a Hargita megyei küldöttek kezdeményezték.

Nem tudhatjuk, mit ért az MPP bomlasztó tevékenység alatt, de az tény, hogy idén júliusban Gálfi Árpád feljelentette az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) a polgármesteri hivatal nyolc alkalmazottját, az alpolgármestert és három helyi vállalkozást egy aggályosnak talált közbeszerzési ügyben. A Magyar Polgári Pártnak (MPP) ez annyira nem tetszett, hogy sürgősen leváltották Gálfit az alakulat városi szervezetének az éléről, sőt, fegyelmi vizsgálatot is indítottak ellene. Ennek lehet az egyik következménye, hogy most kizárták a pártból.

Hirdetés