Belharc
gycsaba
2019. július 16. kedd, 19:08
Ilyen sem történik minden nap a kis erdélyi magyar politikai prérin.

Áll a bál: Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere feljelentette az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) a polgármesteri hivatal nyolc alkalmazottját, az alpolgármestert és három helyi vállalkozást egy aggályosnak talált közbeszerzési ügyben.

A Magyar Polgári Pártnak (MPP) ez annyira nem tetszett, hogy sürgősen leváltották Gálfit az alakulat városi szervezetének az éléről, sőt, fegyelmi vizsgálatot is indítottak ellene, bármit is jelentsen ez. A döntést Mezei János, az MPP országos elnöke is helyeselte.

Az MTI megtudta, a polgármesternek egy tavalyi, szejkefürdői beruházás közbeszerzési eljárásával kapcsolatban merültek fel törvényességi aggályai, s a belső vizsgálat lebonyolítása után jobbnak látta, ha értesíti a hatóságokat. Az ügy részleteiről itt olvashat bővebben, a polgármester Facebook-os reakciója pedig itt érhető el: 

comments powered by Disqus
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.