Hogy védekeznek odalent, délen a sertéspestis ellen?

Hogy, hogy… hát perzsaszőnyeggel! Nem vicc!
Hirdetés

Újra meg újra lecsap Romániára a sertéspestis. Az illetékesek meg védekeznek, ahogy elő van írva. Vagy ahogy nincs előírva.

Például a Gorj megyei Bumbești-Jiu polgármesteri hivatala egy… perzsaszőnyeget helyezett el a Zsil-völgyén áthaladó országúton. A szőnyeget lelocsolták fertőtlenítőszerrel, és az arra haladó járművek szépen áthaladnak rajta.

A város polgármestere nem érti, miért röhög a fél ország. Hiszen ők többféle szőnyeggel is próbálkoztak, de a hatalmas teherautóknak egy sem tudott ellenállni. Eleinte szivacsot használtak, szevasz, nem ért semmit. Aztán egy ponyvával próbálkoztak, ugyanannyit ért. Utána szétvágtak egy kultúrházi függönyt (!), de hiába, a teherautók kerekei szalagokra szaggatták. És tessék csak figyelni, milyen egy áldozatkész városgazda: egy padlószőnyeget is kitettek, mégpedig egyenest a polgármester úr irodájából. Azt hiszik, használt? Fenét!

Ekkor állt elő valaki az ötlettel, hogy tegyenek az útra egy perzsát. Mert mit számít az anyag? A fertőtlenítőszer számít! Lehet az perzsa, román vagy akár angol szőnyeg is, mondta a polgármester úr. Ott van, és teszi a dolgát.

Hahó, szerintünk kínai lesz az a perzsa, polgármester úr! Csak aztán el ne repüljön.

Hirdetés

 

Hirdetés