Erdélyi hétköznapok: morózus, fejszés férfi az iskolabuszon

Még mindig jobb, mint a kalasnyikov, nem?
Hirdetés

Meglehetősen sajátos jelenséget kaptak lencsevégre a Beszterce-Naszód megyei Nemegye községben: az iskolabuszon a suliba igyekvő gyerekek között egy fejszés férfi is utazott.

A gyerekek a jelek szerint nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget az ügynek, mintha csak a lehető leghétköznapibb dolog lenne, hogy a diákok szállítását szolgáló járművön fejszés bácsik furikázzanak.

Aztán kiderült, hogy tényleg az.

A férfi ugyanis napokig utazott fejszéje társaságában az iskolabusszal. 

Az iskola igazgatója szerint az autóbusz sofőrje engedte meg neki, hogy felszálljon, ugyanis segédkezett a favágásban az iskolában és a községházán is.

A gond csak az, hogy a hatályos törvény értelmében felnőtt az iskolabuszokon nem utazhat. Még fejsze nélkül sem.

Hirdetés

Camelia Tabără megyei főtanfelügyelő közölte is, hogy a sofőr ellen a törvény értelmében fegyelmi eljárás indult.

Az is kiderült közben, hogy a fejszés férfinak három gyerek is jár az iskolába, úgyhogy nem volt ismeretlen a diákok és a felnőttek számára sem.

Az iskola igazgatója is fennen hangoztatja, hogy egyedül a sofőr a hibás, mert nem szállíthatott volna felnőttet az iskolabuszon.

Azért megjegyezte: ugyan a vonatkozó előírásokat megszegték, de azért a gyerekek nem rémültek halálra. Elvégre falusi srácokról van szó, akik otthon nemhogy láttak már fejszét, de már valószínűleg használták is.

Hirdetés