Caracali ügy: újabb orvostani eredményeket közölt a DIICOT, de még mindig nem látni tisztán

Állati eredetűek azok a csontmaradványok, amelyeket Dincă otthonának tüzetes átvizsgálása során találtak.
Hirdetés

Az igazságügyi orvostani intézet antropológiai vizsgálatainak eredménye szerint a Caracal melletti erdőszélen augusztus 5-én megtalált csont és fogmaradványok egy 15 és 19 év közötti lánytól származnak, de semmiképpen nem ugyanattól a lánytól, akinek maradványait a többszörös gyilkossággal vádolt Gheorghe Dincă udvarán találták meg egy fémhordóban, aznap, amikor a caracali rémet letartóztatták.

Utóbbiakról szeptember másodikán derült ki, hogy biztosan a 15 éves Alexandra Măceşanutól származnak, aki hiába kért segítséget többször is az 112-es segélyhívó számon, a rendőrök túl későn értek ki a tetthelyre.

A hatóságok arra gyanakszanak, hogy az erdőben talált csontok, amelyekhez maga a tettes vezette el a nyomozókat, az áprilisban eltűnt 18 éves Luiza Melencu csontvázából származnak – akinek a megölését Dincă korábban szintén elismerte –, de ezt még nem sikerült igazolni, így az sem zárható ki teljesen, hogy egy harmadik áldozatról van szó.

A DIICOT által kiadott mai jelentés tulajdonképpen megerősíti egy korábbi orvostani vizsgálat eredményeit, annyi különbséggel, hogy ezúttal „végleges jelentésről” van szó – ez is mutatja, mennyire nem tudják kézben tartani a hatóságok a nyomozást.

Így a mostani jelentés egyetlen újdonsága, hogy az augusztus 12-e és 28-a között a feltételezett tettes portájának tüzetes átvizsgálása során talált csontmaradványok állati eredetűek.

Hirdetés